Brugtmomsordningen

Brugtmomsordningen

Virksomheder der handler med brugte varer, kan nøjes med at betale brugtmoms frem for almindelig moms. Formålet med brugtmomsordningen er for at undgå dobbeltbeskatning. Når der bliver handlet med en brugt vare, er der allerede betalt moms én gang. Nemlig da varen var spritny og blev handlet med i første omgang. Her blev der betalt moms af hele salgsprisen på varen.

Ved brugtmomsordningen, beregnes momsen ikke ud fra salgsprisen på den vare, som sælges videre, men derimod alene ud fra den avance eller fortjeneste, som man indkasserer.

For at gøre brug af brugtmomsordningen skal varen være købt hos en privat, hos en momsfri virksomhed eller hos en virksomhed, der selv har anvendt brugtmomsordningen. Herudover skal varen være købt med henblik på videresalg.

Ordningen bruges især af bilforhandlere, antikvitetsforretninger, guld- og sølvsmede, samt af sælgere af brugt elektronik, herunder computere, men alle brancher kan benytte ordningen

Der gælder en række formelle krav til brugtmomsordningen, som kan blive dyrt at overse.

Er du i tvivl om hvordan brugtmomshåndteres? Du kan med tryghed lade os varetage dit momsregnskab. Vi har den nødvendige ekspertise

Ved henvendelser kan vi kontaktes på:

Tlf.: 22 99 26 99

E-mail: kontakt@mondobogholderi.dk

Brugtmomsordningen

har du BRUG FOR VORES EKSPERTISE?